Kaukolämpöverkon etävalvontajärjestelmät ja valvontalaitteet
                                                                                                                                                                                                                                 

Kaukolämpöverkon etävalvontajärjestelmät

Kaukolämpöverkko on usein lämpöyhtiön arvokkain ja samalla haavoittuvin yksittäinen osa. Verkon ylläpidon ja toimitusvarmuuden kannalta sen kunnonvalvonta on äärimmäisen tärkeää.

Reaaliaikaisen tilannetiedon saaminen vanhojen tuuletettujen kaukolämpölinjojen kaivoista edesauttaa havaitsemaan teräksisille virtausputkille vahingolliset korroosio-olosuhteet sekä pienet vuodot hyvissä ajoin.
Etävalvonnan avulla huoltoresurssit voidaan kohdentaa tehokkaasti vikojen korjauksiin ja ennaltaehkäisyyn. Jaksotetuista manuaalisista kaivotarkastuksista voidaan siirtyä kohdennettuihin huoltokäynteihin.
Ulkopuolisen veden pääseminen kosketuksiin kaukolämpöputkien kanssa aiheuttaa suurimmat riskit putkivuodoille korroosion seurauksena. Kosteissa olosuhteissa muhivat putket aiheuttavat usein yllättäviä putkivuotoja, jotka voivat aiheuttaa suuria kaukolämmön toimituskatkoksia ja näiden äkillisten vuotovaurioiden korjaukset ovat usein hankalia sekä kalliita.
Kuivana pysyvät tuulettuvat kaukolämpölinjat ovat erittäin pitkäikäisiä ja ne kannattaa myös säilyttää sellaisina! Kuivissa olosuhteissa kaukolämpöputkien elinikä voi jatkua vielä useita vuosikymmeniä. Tiedostamalla verkoston olosuhteet voidaan kunnossa olevien putkistolinjojen saneerausinvestoinnit siirtää hallitusti tulevaisuuteen.

Etävalvontajärjestelmämme avulla pystytään valvomaan tuulettuvaa kaukolämpöverkkoa vaivattomasti ja kustannustehokkaasti kaivoista saatavan reaaliaikaisen tiedon perusteella.

Kaivoihin sijoitettavat valvontalaitteet eivät tarvitse toimiakseen verkkovirtaa tai muita ulkoisia kaapelointeja. Kaivoihin sijoitettava valvontajärjestelmä on langaton ja vaivaton asentaa. Laitteen litium-paristolla saavutetaan useiden vuosien yhtäjaksoinen toiminta-aika.

Valvontajärjestelmän seuranta on helppoa netissä. Kaivovalvonta.fi -sivustolla niin kaukolämpöverkon kokonaiskuvan hahmottaminen kuin yksittäisten kaivojenkin tilatietojen seuranta onnistuu nopeasti.© Fimator Oy | Site By Megative Tmi